10 Mart 2014 Pazartesi

ANNELER VE OĞULLARI İÇİN BİR FİNCAN HUZUR




İki erkek annesi olarak anne oğul ilişkileri ve iletişimlerine dair kafa yorduğum bir dönemde instagramdaki bir annede gördüğüm bu kitabı hemen gidip aldım. İçinde farklı insanların tecrübelerini içeren gerçek hayatlardan alınan küçük hikayeler var. Öyle vuavv dedirtecek şok hikayeler de değil. Basit, sıradan hayatlarımızın kıymetini anlayacağımız ve bizi nelerin beklediğine dair annelerin gözünden oğullarıyla ve oğulların dilinden anneleriyle ilgili küçük yumuşacık hikayeler bekliyor sizi. 

Hayatımızın içindeki küçücük ayrıntıları kocaman önemini ve anlamını fark etmek için okunmalı.  Üstelik kuşa hikayeler olması çocuğu küçük anneler için ideal.  Malum yarım kalan ve unutulan olaylar, nerede kalmıştım, hadi baştan okuyayım sorunu yok;)

 
Arka kapak;

Ne kadar uğraşsanız değişmeyecek şeyler vardır: Oğlan çocukları yılanlardan, kertenkelelerden, salyangozlardan, otomobillerden, bilgisayar oyunlarından, futboldan, silahlardan hoşlanır… 

Onları değiştirmek pek mümkün olmadığına göre, bu demektir ki oğullar, kamyonları, su tabancaları, kramponlu ayakkabıları, takım atkıları ile sevilecek! Ve onunla geçirilen her gün, bir gün kanatlanıp kapıdan uçup gidivereceği gerçeği unutulmadan dolu dolu yaşanacak! Anne tarafından duygular, korkular, çaresizlikler, kabullenişler böyle. 

Ya oğullar tarafından durum nasıl? Sınırsız bir şefkat ve sevgi kaynağı, huzur bulunan kucak, sabır taşı, hoşgörü yumağı… Bir erkek için annesi bunlar ve fazlasıdır. Ama bu beraberlikte fazla duygusallığa yer yoktur.

Anneler ve Oğullar için Bir Fincan Huzur, ancak annelerin ve oğulların paylaşabileceği benzersiz ilişkiyi ele alıyor. 50 öyküden oluşan bu derlemede, silinen her gözyaşının arkasındaki sevgiyi ve karşılığında alınan sonsuz şefkati ve sadakati hatırlayacaksınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder