22 Ağustos 2013 Perşembe

Erken Sünnet; Yaptırın Gitsin;)


Biz oğullarımızın sünnetlerini erkenden yaptırdık. Sağlık Bakanlığı'nın tavsiye de bu yönde.
Enes'de 28 günlükken fıtık çıkmasından dolayı sünnetini bir kez narkoz alsın diye ameliyat olduğu güne denk getirdik. Böylece 3 aylıkken sünnet oldu ve Bera da onu bekledi. Enes'in ameliyatında ne yaşayacağımızı bilemediğimiz için Bera'nın sünnetini yaptırmadık. Enes'in pipisi bir haftada iyileşti. Sadece günde bir kaç kez, altını açtığımız zamana denk getirerek pansuman yaptık. Bu kadar kolay olunca Enes'i kontrole götürdüğümüz gün Bera'nın sünnetini de yaptırdık. O lokal anestezi ile sünnet oldu ve kucağımıza alıp hiç bir şey olmamış gibi eve döndük. Bu kadar basit bir şey olacağını bilsem daha hastaneden çıkmadan yaptırtırdım.

Korkmayın ve ertelemeyin. Sünnetsiz bebeklerin mikrop kapma ihtimali ve derisi kalın olan bebeklerin mecburi sünnet olmaları gibi ihtimaller cabasıyken en rahatı ve en sağlıklısı henüz sağa sola dönemiyor, sürünemiyor ve yürüyemiyor ve şikeyet etmek için konuşamıyorken yani bebekken sünnet olmaları;)


Sünnet Düğünü Yapmayacak Mısıııın? diyenlere;

'Tabi ki oğullarıma güzel bir sünnet düğünü yapmak istiyorum. Ama ben onlara onca masraf edip, emek harcayacaksam onlar da bu günü hatırlasınlar, koşup oynasınlar isterim. Yani düğün için 5-6 yaşlarına gelmeleri gerekecek' diye cevap veriyorum;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder